Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ένας δήμαρχος για όλες τις δουλειές…

Γιώργος Μηλιαράς ,ιδεολόγος μα πάνω από λάτρης της ιδιαίτερης πατρίδος του της Κρήτης.
Στο Δήμο υπήρχε ένας μόνο υπάλληλος, που αποχωρεί με άδεια ανατροφής τέκνου!
Από δήμαρχος… κλητήρας!
Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου έχει μείνει μόνος του στον δήμο, λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να εκτελεί χρέη γραμματέως, αλλά και… κλητήρα.
 Πρόκειται για τον κ. Γιώργο Μηλιαρά, πρώην ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΛΑΣ και αγαπητός σε όλη την Κρήτη ο οποίος μπορεί μεν να θεωρείται από τους δημότες του… «παντός καιρού», όμως ο ίδιος δηλώνει εξοργισμένος με τη διαιώνιση του προβλήματος και τονίζει ότι ο δήμος είναι λειτουργικά «νεκρός».
Από τις 36 οργανικές θέσεις, που αναλογούν στον ορεινό δήμο, υπηρετεί σήμερα μόνο ένας υπάλληλος, ο οποίος εργάζεται στην οικονομική υπηρεσία και όπως αποκαλύφθηκε χθες, ο μοναδικός αυτός υπάλληλος πήρε «πράσινο φως» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και ετοιμάζεται να φύγει με 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου!
Ο Δήμος Οροπεδίου, που εδρεύει κοντά στη θρυλική σπηλιά του Δία στο Όρος Δείκτη, μένει συχνά κλειστός, καθώς ο δήμαρχος πηγαίνει στο Ηράκλειο, την Αθήνα και τον Αγιο Νικόλαο, προκειμένου να διευθετήσει διάφορα ζητήματα, ακόμη και να ζητήσει βοήθεια από υπουργεία και φορείς.
«Η κατάσταση είναι δραματική.
Έχω θέσει επανειλημμένως το πρόβλημα στους αρμόδιους των υπουργείων, αλλά φωνή βοώντος.
Χρειάζομαι προσωπικό. Δεν μπορώ να λειτουργήσω.
 Ο δήμος είναι λειτουργικά νεκρός», δηλώνει στο «Εθνος» ο δήμαρχος Οροπεδίου. Σύμφωνα με τον κ. Μηλιαρά, λόγω της έλλειψης προσωπικού, δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες και το ΚΕΠ και ο κόσμος ταλαιπωρείται καθημερινά. «Είμαστε σε ορεινή περιοχή με πολλά προβλήματα και είναι απαράδεκτο ο κόσμος να νιώθει ότι είναι στο περιθώριο.
Οι δημότες μου, οι άνθρωποι του βουνού, είναι περήφανοι, έχουν φιλότιμο, είναι συνεπείς.
Είναι απαράδεκτο λοιπόν να παραμένει το πρόβλημα της υποστελέχωσης του δήμου μας, όπως και των άλλων μικρών μειονεκτικών δήμων της χώρας», αναφέρει ο δήμαρχος Οροπεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου